Donalam Romania Play video icon
Donalam logo

307.293

mp. Suprafață totala

400.000

de tone capacitate de producţie

120.000

de tone de bare de oțel vândute anual

120

de angajați

Donalam news
Viziune Donalam
Viziune

Viziunea noastră este de a realiza un flux de producție care să fie din ce în ce mai flexibil și integrat în dinamica mediului. Pentru a ne îndeplini obiectivele de mediu, suntem dedicați dezvoltării durabile a unității noastre de producție din Călărași.

Investițțile aprobate până în prezent, ne vor permite în viitorul apropiat să reducem consumul de energie cu 40% comparativ cu vechile instalații din anii ‘70/80. Investițile viitoare vor continua să urmărească eficientizarea energetică și implementarea surselor de energie regenerabilă, transformând compania într-o unitate de producție a oțelului pietenoasă cu mediul.

Depunem un efort continuu pentru a ne alinia la standardele internaționale privind sustenabilitatea, în același timp, urmând cererea dinamică a pieței și implementăm tehnologii care fac posibil acest obiectiv.

Stahl social responsability
Misiune

Misiunea Donalam este de a produce și comercializa profile de oțel laminate la cald de calitate, contribuind, pe parcursul acestui proces, la construirea unui viitor sustenabil, bazat pe respectul față de mediu, clienţi şi angajaţi.

Vectorii de performanță care ne diferențiază în industria siderurgică sunt calitatea produselor, serviciile flexibile şi stabilitatea pe termen lung.

De-a lungul timpului ne-am optimizat constant procesele de producţie și produsul finit prin investiţii în echipamente de ultimă generaţie de tratare şi finisare a oţelului. Acest lucru ne permite să oferim produse metalurgice cu calităţi speciale, adaptate cerinţelor clienţilor.

Compania noastră este orientată către nevoile clientului, de aceea punem un accent deosebit pe flexibilitatea serviciilor, definită prin personalizarea comenzilor, respectând specificațiile tehnice și termenul de livrare, dar și asistență promptă și eficientă. Acest lucru ne-a ajutat să câştigăm încrederea clienților şi să dezvoltăm relaţii de încredere, pe termen lung.

Stahl social responsability
Istorie

Compania Donalam a fost înființată în 2006 de către AFV Beltrame Group cu intenția de a demara operațiuni siderurgice în România. Un an mai târziu, în 2007, am achiziționat un laminor pe platforma fostului combinat siderurgic Siderca din Călărași. Producţia a început în 2008, făcându-se investiţii totale de peste 54 milioane euro în achiziţia, modernizarea şi retehnologizarea liniei de producţie

În anii următori, am realizat noi investiții, care au vizat extinderea și îmbunătățirea liniilor de producție, pentru a putea dezvolta produse adaptate specificațiilor tehnice ale clienților. Investițiile permanente, în valoare totală de peste 80 de milioane de euro, au condus la creșterea productivității cu 35% în perioada 2014 – 2015.

Urmărind să aducem valoare adăugată, începând cu anul 2016, Donalam şi-a schimbat strategia de poziţionare în piaţă, transformandu-se din producator al unei mărfi într-o companie orientată către comenzi personalizate. A fost adoptat un nou concept de business, de a produce materia primă în Germania, apoi laminarea şi finisarea în România, cu scopul de a optimiza producția și de a conduce compania către un nou standard din punct de vedere al calității produselor și serviciilor.

Safety Stahl
Produse

Suntem specializați în producția barelor/profilelor de oţel aliat de mari dimensiuni (diametrul de peste 80 mm), prin procesul de laminare la cald. Datorită echipamentelor de tratare și finisare de ultimă generație de care dispunem, oferim clienţilor posibilitatea personalizării comenzilor din punct de vedere al specificațiilor tehnice.

Produsele Donalam sunt utilizate în diverse sectoare industriale, printre care:

  • Industria de petrol și gaze
  • Industria auto
  • Echipamente mecanice mari și hidraulice
  • Maşini şi echipamente agricole

Pe termen lung, obiectivul este de a ne extinde constant oferta de produse pentru a viza noi nişe de activitate.

Piete

Cea mai mare parte a producției (aproximativ 85 - 90%) se îndreaptă către export, Donalam fiind unul cei mai importanţi exportatori din judeţul Călăraṣi.

Locația strategică a fabricii, în imediata vecinătate a Dunării și a Mării Negre, facilitează transportul materiilor prime primite din Germania și exportul produselor finite, acestea ajungând în cea mai mare parte a Europei.

Totodată, pe segmentul oil&gas abordăm şi pieţele mai îndepărtate, precum Singapore, Japonia, China sau India.

People
CEO Donalam

Carlo Beltrame

CEO Donalam

Plant Manager Donalam

Enrico Deganello

Plant Manager Donalam

CFO Donalam

Julian Claudiu Frunză

CFO Donalam

Carieră în Donalam

View all
Donala social responsability
Responsabilitatea socială

Implicarea socială şi solidaritatea sunt factori cheie care susţin dezvoltarea unei societăţi unite şi prospere. Dincolo de calitatea de angajator, ne considerăm un membru de încredere al comunităţii în care activăm şi ne-am asumat un rol activ privind responsabilitatea socială. Implicarea noastră în viaţa comunităţii se reflectă prin programe de sponsorizări derulate anual, care se adresează unor arii variate de activitate, de la mediul educațional, la cel sportiv sau cel medical.

Pe lângă acestea, sprijinim angajații Donalam cu asigurări private de sănătate, care le oferă acces rapid la servicii medicale de calitate. Obiectivul nostru general este de a contribui la bunăstarea și sănătatea oamenilor și de a susține dezvoltarea tinerelor generaţii, aducând schimbări pozitive la nivel local.

Safety Stahl
Responsabilitatea de mediu

Capacitatea industriei de a exista şi a produce fără a epuiza resursele naturale este fundamentală pentru viitorul planetei noastre. Inițiativa Pactului Verde European a stabilit obiective ambiţioase privind reducerea impactului asupra mediului, cu scopul de a face Europa neutră din punct de vedere climatic. Pentru Donalam, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător şi dezvoltarea durabilă sunt valori de bază. Laminorul din cadrul fabricii este dotat cu tehnologie modernă, ceea ce ne permite să reducem cu până la 40% emisiile de dioxid carbon asociate producției.

De asemenea, investiţiile viitoare sunt orientate către reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și asigurarea unei producții cu o amprentă de carbon minimă. Un alt obiectiv urmărit este de a crea premisele unei economii circulare la nivelul companiei, însemnând să aplicăm un model de producție și consum care implică reutilizarea și reciclarea materialelor, pentru o reducere la minimum a deșeurilor.

Download Sustainability Report

sustainability report
Safety Stahl
Siguranță

Performanţele Donalam sunt posibile datorită membrilor echipei, fiecare dintre aceştia contribuind la succesul organizației prin munca şi implicarea sa. De aceea, siguranţa şi sănătatea angajaților noștri reprezintă o prioritate absolută.

Activitatea în cadrul unităţii de producție respectă cu stricteţe normele europene de securitate și sănătate ocupaţională, pentru a limita riscul producerii accidentelor şi a asigura un mediu de lucru cât mai sigur posibil. Cultura organizațională la nivelul grupului este bazată pe o comunicare eficientă și constantă cu angajații și pe instruirea adecvată a acestora prin programe de calificare și perfecționare desfășurate cu regularitate.

Realizări

Am generat un impact pozitiv în cadrul societăţii prin crearea de noi locuri de muncă, Donalam fiind unul dintre cei mai mari angajatori din judeţul Călăraşi;

Am dezvoltat parteneriate de succes cu companii de top, precum Voestalpine (Austria) și GMH (Germania), care ne susţin în consolidarea businessului;

Am reuşit să ne menţinem relevanţi şi performanţi pe o piaţă extrem de competitivă;

Suntem o companie inovatoare în sectorul siderurgic, investind în tehnologii moderne, prietenoase cu mediul, pentru a produce o amprentă de carbon minimă.

Contacte

SC Donalam SRL

Sediul din Calarasi

Str. Prelungirea Bucuresti, nr. 162
910125 Calarasi (Romania)
Ph. +40 242 307 400
Secretariat: Fax +40242306913
info.ro@beltrame-group.com

PURCHASING DEPT.

Fax +40 242 306 914

Sediul din Targoviste

Șoseaua Găeşti nr.9-11
Târgovişte (Romania)
judeţul Dâmboviţa